Chipsuri de dovlecei

Invata sa prepari aceasta gustare delicioasa din dovlecei si parmezan in timp record.

 

Ingrediente

 1/2 ceasca faina

 2 dovlecei taiati felii

 1/2 ceasca parmezan ras

 1 ceasca pesmet

 1/2 ceasca ulei de masline

 2 oua mari

 

Mod de preparare:

Incinge ulei de masline intr-o tigaie pe foc mediu.

 

Intr-un castron mare, combina pesmet (sau amestec Panko) cu parmezan ras.

 

Taie felii de dovlecel de 1 cm grosime si tavaleste succesiv prin: faina, ou batut, apoi amestec de panko/pesmet si parmezan. Preseaza bine in ultima etapa, astfel incat crusta sa se lipeasca bine de dovlecel.

 

Prajeste feliile de dovlecel circa 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii si lasa la scurs pe un servetel de hartie. Serveste chipsurile de dovlecel imediat, eventual alaturi de un sos de iaurt cu usturoi sau menta.

 

 

Pofta buna!