Chiftelute cu branza de vaci

Delicioase pentru micul-dejun, chiftelutele cu branza de vaci au un singur defect: le mananci prea repede!

 

Ingrediente

225 g branza de vaci

1 ou

2 linguri cu zahar

½ lingurita cu sare

faina

ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare

Zdrobeste branza cu furculita, adauga sarea, zaharul si oul si amesteca bine.

 

Adauga 2-3 linguri cu faina si amesteca usor pentru a lega compozitia.

 

Formeaza cu palmele mingiute potrivite de aluat si aplatizeaza-le apoi usor. 

 

Prajeste-le apoi in ulei icins si scoate-le pe un servet de hartie. Serveste aceste chiftelute cu branza de vaci fierbinti cu smantana proaspata si zahar ( dupa preferinta ).

 

Sugestie. Pentru un plus de gust, dar si de sanatate, adauga in compozitia finala o mana de goji hidratate in apa pentru cel putin o ora.

 

 

Pofta buna!