Chec cu sunca, branza si masline
Ingrediente
150 ml vin alb
100 ml ulei de masline
4 oua
1/2 lingurita sare
250 g faina
1 lingurita praf de copt
150 g branza de oaie rasa
50 g cascaval afumat
1 ceapa mare
200 g sunca
150 g bacon
100 g masline negre
100 g masline verzi
patrunjel proaspat tocat (optional)
Mod de preparare
Intr-un castron mare, combina vinul, uleiul, ouale batute si sarea. Separat, combina faina cu praful de copt si apoi adauga peste compozitia lichida.
Toaca ceapa marunt si caleste-o putin. Adauga peste bacon-ul si mai caleste cateva minute. Scurge amestecul ca sa nu strice aluatul mai tarziu.
Feliaza maslinele, toaca patrunjelul (dacă vrei sa pui) si taie sunca. Adauga totul (inclusiv branza si cascavalul peste aluat). Toarna intr-o forma de chec si da la cuptorul preincalzit timp de 1 ora.
Pofta mare!