Chec cu sunca, branza si masline

Se face rapid, usor si este atat de gustos, si versatil incat nu ne putem satura de el prea curand.

Ingrediente

 150 ml vin alb

 100 ml ulei de masline

 4 oua

 1/2 lingurita sare

 250 g faina

 1 lingurita praf de copt

 150 g branza de oaie rasa

 50 g cascaval afumat

 1 ceapa mare

 200 g sunca

 150 g bacon

 100 g masline negre

 100 g masline verzi

 patrunjel proaspat tocat (optional)

 

Mod de preparare

Intr-un castron mare, combina vinul, uleiul, ouale batute si sarea. Separat, combina faina cu praful de copt si apoi adauga peste compozitia lichida.

Toaca ceapa marunt si caleste-o putin. Adauga peste bacon-ul si mai caleste cateva minute. Scurge amestecul ca sa nu strice aluatul mai tarziu.

Feliaza maslinele, toaca patrunjelul (dacă vrei sa pui) si taie sunca. Adauga totul (inclusiv branza si cascavalul peste aluat). Toarna intr-o forma de chec si da la cuptorul preincalzit timp de 1 ora.

Pofta mare!