Ce nu stiai despre ouale prajite. Greselile pe care trebuie sa le eviti

Dintr-un mic dejun adevarat nu lipsesc niciodata ouale prajite, insa stii oare cum se prepara ele, astfel incat sa obtii unele moi, gustoase si hranitoare?

 

Fie le faci simple, fie le asezi peste un sandvis si le transformi intr-un Croque Madame de exceptie, fie le prajesti impreuna cu carnaciori sau bacon, tine cont de sfaturile de mai jos:

 

1. Sparge ouale delicat si de la mica distanta 

 

Daca iti place galbenusul in mod deosebit, atunci fii atenta si sparge ouale cu grija si delicatete de la o distanta mica fata de tigaie, astfel incat sa nu cada bucati din coaja, sa nu se sparga galbenusurile si sa devina tari, ci sa se pastreze moi pe langa albusul crocant si painea prajita.

 

2. Nu le praji la foc prea mare 

 

Daca vrei sa obtii doar o crusta crocanta si un galbenus moale si delicat, e de preferat sa gatesti ouale la o temperatura mica si sa pui un capac deasupra. La foc mare nu faci decat sa le arzi si ele isi vor pierde gustul si savoarea.

 

3. Nu le praji prea tare 

 

Sunt persoane carora le plac ouale bine facute si nu pun pret prea mare pe galbenusurile moi, insa nu este indicat sa intorci ouale pe ambele parti, doar pentru a fi bine prajite si sa le tii minute in sir pe foc, pentru ca vor avea un aspect urat si nu vei simti decat aroma de arsura.

 

4. Foloseste suficient ulei

 

Este mai mult decat neplacut sa se lipeasca ouale de tigaie si sa ramana crude deasupra. Ca sa nu ajungi in aceasta situatie, foloseste o cantitate optima de ulei, astfel incat sa poti desprinde ouale cu usurinta din tigaie.