Bruschete in trei culori

Perfecte pentru petreceri, dar si pentru a-ti astampara cat mai degraba foamea.

 

Ingrediente

1 bagheta

400 g ciuperci

2 cepe

1 avocado

1/2 lamaie

2 rosii

75 ml vin alb

100 g cascaval

4 ardei copti

3 catei de usturoi

1 lingura ulei de masline

1 lingura otet balsamic

patrunjel

sare

 

Mod de preparare

 Curata ciupercile si taie-le in felii. Inabusa-le impreuna cu o ceapa tocata marunt. Stinge cu putin vin si lasa pe foc pana ce scade toata zeama.

 

 Separat, scoate pulpa din avocado, zdrobeste-o cu furculita si pune peste ea zeama de lamaie. Decojeste rosia si tai-o in cubulete. Amestec-o apoi cu ceapa tocata fin, verdeata si putin ulei.

 

 Taie marunt ardeii copti si amesteca-i pe foc cu uleiul de masline si usturoiul zdrobit. Adauga un praf de sare, iar la final, stropeste cu otet.

 

Taie bagheta in felii si rumeneste-le pe gratar. Pe feliile de paine intinde ciupercile sau avocado, ori pasta de ardei. Peste pasta de ardei fierbinte pune putin cascaval ras, iar peste avocado amestec de rosii si ceapa.

Pofta buna!