Bruschete cu mozzarella si rosii cherry

Bruschetele sunt cea mai simpla metoda prin care te poti bucura de prospetimea produselor de vara. Surprinde-i pe cei dragi cu un platou cu bruschete delicioase.

 

Ingrediente

Rosii cherry, taiate in patru

¼ cana ceapa rosie, tocata marunt

10 frunze de busuioc, taiate felii subtiri

1 lingura ulei de masline

2 linguri de otet balsamic

varf de cutit de sare si piper

 

Pentru crostini:

1 bagheta, taiata pe diagonala

2 linguri de ulei de masline

1 ceasca de branza mozzarella maruntita, optional

 

 

Mod de preparare

Rosiile cherry se spala si se taie in patru.

 

 

Ceapa se toaca marunt.

 

 

Frunzele de busuioc se taie lamele.

 

 

Rosiile, ceapa si frunzele de busuioc se combina intr-un bol.

 

 

 Se stropesc cu ulei si otet balsamic, apoi se asezoneaza cu sare si piper.

 

 

Se amesteca si se da la frigider pentru 20 de minute.

 

 

Bagheta se taie felii de 1 cm grosime, pe diagonala.

 

 

Feliile de paine se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru 

5 minute.

 

 

Se scot din cuptor, se presara cu mozzarella si se mai coc inca 4 minute, pana se topeste branza.

 

 

 

Bruschetele se servesc cu amestecul de rosii.

 

 

Pofta buna!