Bruschete cu ceapa caramelizata, branza, prosciutto si smochine

Iti prezentam o combinatie inedita de dulce, acru si sarat ce ofera un gust irezistibil bruschetelor cu ceapa caramelizata, branza cremoasa, prosciutto si smochine suculente preparate la gratar.

 

Ingrediente

Pentru 6-8 tartine

10 smochine 

6-8 felii de paine

8 cepe esalota mari, taiate in felii subtiri

250 g de proscuitto, taiat in felii subtiri

300 g branza de capra sau orice fel de branza pe care o preferi

otet balsamic

1 catel de usturoi, taiat felii in jumatate pe lungime

ulei de masline extra virgin

sare de mare sau sare cuser si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare

Smochinele se curata de tulpuna si se taie in jumatate.

Se infierbanta un gratar sau o tigaie grill.

Cand gratarul sau tigaia este fierbinte, se pun smochinele taiate si se pregatesc timp de 1-2 minute, pana cand devin moi si au urme de gratar. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Feliile de paine se ung pe amble parti cu ulei extravirgin, se pun intr-o tava pe o foaie de copt, se dau in cuptor si se prajesc pana devin rumene. Stai cu ochii pe paine ca se poate arde repede! Cand painea este rumena se scoate din cuptor si cat este calda se freaca cu un catel de usturoi, se presara sare si piper proaspat macinat. Peste feliile prajite de paine se aranjeaza felii subtiri de ceapa, apoi o felie subtire de branza de capra,

felii de prosciutto si smochinele.

Bruschetele se stropesc cu cateva picaturi de otet balzamic.

Savurati cu placere!