Briose de toamna cu dovleac

Alinta-ti familia cu un desert de toamna savuros! Sunt fragede, se prepara rapid si usor, si sunt foarte hranitoare.

 

 

Ingrediente

1 cana cu zahar

1/2 cana cu zahar brun

1 ceasca de dovleac

1/2 cana ulei vegetal

2 oua

2 cani cu faina

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita cu sare

1/2 lingurita nucsoara

1 lingurita scortisoara

1/4 lingurita ghimbir

1/4 lingurita cu ienibahar

 

Mod de preparare

Amesteca zaharul, zaharul brun, dovleacul, uleiul si ouale si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie omogena.

 

Separat, amesteca faina cu praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, ghimbirul si ienibaharul. Adauga apoi si aceasta compozitie peste amestecul de dovleac si amesteca bine pana obtii un aluat omogen. Pune aluatul in formele pentru briose si coace-le la fos mediu timp de 25-30 de minute.

 

Cum se servesc briosele cu dovleac:

Briosele cu dovleac se servesc la temperatura camerei, alaturi de o ceasca de cafea fierbinte.