Briose cu stafide si portocale

Sunt ideale atat dimineata la o cafea cat si seara, alaturi de o cana cu lapte cald.

Ingrediente 

200g iaurt grecesc (10% grasime)

150g zahar

260g faina

100g stafide

coaja de la doua portocale

o lingura suc de portocale

80 ml ulei (il poti inlocui cu unt topit)

1 ou

esenta de vanilie

1 plic praf de copt cu sofran

un praf de sare

Cum se prepara 

Intr-un bol pentru mixer adauga iaurtul, zaharul, oul uleiul si zeama de la portocala, si mixeaza bine pana cand zaharul se topeste si obtii o compozitie spumoasa. Cu ajutorul unei linguri incorporeaza coaja de portocala si stafidele.

Separat, intr-un alt bol amesteca faina cu praful de copt si sarea. Adauga amestecul peste cel preparat anterior incorporeaza-l cu miscari circulare de sus in jos.

Adauga aluatul in formele pentru briose tapetate cu hartii speciale. Ai grija sa nu le umplii mai mult de 2/3 deoarece vor creste foarte mult la cuptor.

Coace briosele la cuptorul preincalzit la 180oC timp de 20-30 de minute.