Bilute din piept de pui si branza

Surprinde-i pe cei dragi cu un preparat delicios din piept de pui. Moale, fin și cu gustul dulce-acrișor al branzei, te vei opri cu greu din mâncat.

 

Ingrediente

1 piept de pui

70 g alune

50 g unt

100 g branza de vaci

1 lingura de maioneza

3 catei de usturoi

20 de boabe de struguri

frunze de salata

piper si sare

 

Mod de preparare

Pune pieptul de pui la fiert cu putina sare. Cand carnea este deja moale si se desface usor, scurge apa si lasa-l sa se raceasca. 

 

Freaca untul cu branza de vaci, da prin masina de tocat sau toaca la blender carnea de pui, apoi incorporeaz-o in crema de branza, adauga maioneza, usturoiul pisat bine si doua linguri de alune pisate fin. Potriveste gustul de sare si piper. 

 

Acopera un platou cu frunze de salata. Din acest amestec formeaza bilute, tavaleste-le prin restul de alune pisate si pune-le pe platou. Asaza printre ele boabe de struguri. 

 

Da aceste bilute din piept de pui cu branza la rece pentru cateva ore inainte de servire pentru a prinde consistenta.

 

Pofta buna!