Bilute de cartofi cu branza

Bilutele de cartofi cu branza sunt un preparat foarte gustos si usor de facut.

 

Ingrediente

1 kg cartofi

2 oua

100 g parmezan

100 g branza telemea

50 g unt

50 g pesmet

100 g faina

1 lingurita mustar

1/2 legatura patrunjel

100 ml ulei de floarea-soarelui

sare si piper

 

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa aceea, se scot din vasul in care au fiert si se lasa la racit.

 

 Se separa albusurile de galbenusuri. Se curata cartofii de coaja si se maruntesc. Se adauga untul, branza, parmezanul, mustarul si se amesteca cu mixerul pana cand compozitia se omogenizeaza. Se asezoneaza cu patrunjel, sare si piper.

 

Din compoziţia astfel obtinuta se modeleaza un rulou de aproximativ 4-5 cm grosime si apoi se taie in bucati. Albusurile se bat spuma si se asezoneaza cu sare, dupa gust.

 

 Se trece fiecare buleta prin albus si pesmet, apoi se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc pe toate partile.

 

 

Pofta mare!