Ardei grasi la gratar umpluti cu branza

Un aperitiv usor de pregatit, ardeii grasi umpluti cu branza, bine rumenti la focul gratarului, sunt o gustare delicioasa si rapida, de care te poti bucura la un picnic in aer liber, alaturi de cei dragi.

 

Ingrediente

4 ardei grasi mari

4 felii groase de branza provolone

1 lingurita de fulgi de ardei iute, pisati

1 pumn de patrunjel bine maruntit

1 lamaie stoarsa (zeama si pulpa)

ulei de masline

oregano

4 bucati de sfoara alimentara, de 20 cm

 

Cum se prepara

Asaza intr-o farfurie adanca bucatile de branza peste care presari fulgi de ardei iute, patrunjel, oregano, pulpa de lamaie, plus cativa stropi de zeama de lamaie si ulei de masline. Intoarce bucatile de branza pe ambele parti in marinata obtinuta.

 

Taie apoi ardeii grasi in doua bucati, adauga intre ele o felie de branza marinata si condimentata, dupa care fixeaza-le cu sfoara alimentara.

 

Incinge gratarul, pune ardeii si lasa-i sa se rumeneasca bine.

 

Cum se servesc ardeii grasi la gratar umpluti cu branza:

Ardeii grasi la gratar umpluti cu branza se servesc calzi, imediat ce au fost luati de pe gratar.

 

Pofta mare!