Aperitiv cu vinete si branza tofu

A inceput postul, astfel ca, cel mai probabil, te gandesti deja sa renunti macar doua-trei zile pe saptamana la preparatele cu carne. Iti venim in sprijin cu o idee de aperitiv simplu si foarte gustos: vinete prajite cu rosii si branza tofu.

 

Ingrediente

1 vanata

2 rosii

150 g branza tofu

ulei de masline

3 catei usturoi

busuioc verde

sare si piper

 

Mod de preparare

Taie vanata in felii de un centimetru grosime, sareaza bucatile si lasa-le deoparte 10 minute. Preseaza-le intr-un prosop de hartie, iar apoi presara apoi putin piper pe fiecare felie in parte.

 

Pune putin ulei in tigaie si cateii de usturoi taiati la jumatate, ca sa ii dea gust. Prajeste feliile de vinete pe ambele parti si apoi scoate-le pe un platou acoperit cu servete de hartie care vor absorbi grasimea.

 

Taie rosiile felii, iar branza tofu marunteste-o cu o furculita pana cand devine pastoasa. Aseaza pe fiecare felie de vinete o felie de rosie si o lingurita de branza tofu. Deasupra, asezoneaza cu frunze proaspete de busuioc.

 

Cum se serveste aperitivul cu vinete si branza tofu

Este un aperitiv perfect pentru zilele de post, iar daca vrei sa renunti si la uleiul de masline, atunci poti praji vinetele pe un gratar.

 

Pofta buna!